U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Werkwijze                               

 

 Bij je aanmelding kijken we wanneer we een eerste afspraak kunnen plannen voor het intake-gesprek.

Tijdens dit gesprek gaan we na wat jouw hulpvraag is en hoe ik jou bij deze hulpvraag kan helpen. Wil je liever eerst kennismaken om te kijken of er wel een klik is en/of om meer te horen over mijn werkwijze, dan kunnen we een kennismakingsgesprek plannen van maximaal 25 minuten. 

 

Als wij beiden na het kennismakingsgesprek en/of intakegesprek een behandeltraject met elkaar zien zitten, maak ik aan de hand van de informatie die ik heb verkregen een behandelplan.  

Dit plan stel ik in een volgend gesprek aan je voor en als je hiermee akkoord gaat zullen we aan de hand van dit plan de gesprekken vervolgen. 

De frequentie wordt in overleg vastgesteld.  

Ik maak gebruik van verschillende methoden en vormen. Afhankelijk van wat bij jou en jouw situatie past zal ik deze inzetten. 

Hierbij kan je denken aan:    

              

            * Transactionele Analyse                                                        

            * Gestalt

            * Beeldcommunicatie

            * Rationele Emotieve Therapie

            * verschillende creatieve vormen

 

 Veiligheid en vertrouwen, is belangrijk in onze relatie als cliënt en therapeut. Het vormt een basis voor onze gesprekken. 

De setting kan bijdragen aan dit gevoel van veiligheid. Misschien voel je je meer op je gemak om bijv. tijdens een wandeling te vertellen waar je mee zit. Dit is bespreekbaar.  

Tussen een aantal gesprekken door kunnen we, indien gewenst, evalueren hoe we het vinden gaan.

De therapie is voltooid als het behandeldoel bereikt is.   

                                

                                                          

"Bewaar je hart boven alles wat te bewaren is, want daaruit komt het leven voort                                                                                                                                       Spreuken 4:23